Koska kotona koiramäärä ei voi olla kovin suuri, tarvitaan jalostusta varten myös ns. sijoituskoiria. Sijoituskoirat ovat kasvattajan omistuksessa, mutta elävät omassa perheessään. Kasvattaja käyttää niitä sovitusti jalostukseen, jonka jälkeen ne siirtyvät kokonaan sijoitusperheen omistukseen.

Sijoituskodin tulee olla yhteistyökykyinen, ja yhteistyön tulee olla molemmin puolista. Sijoitussopimukset tehdään aina Kennelliiton virallisella sijoitussopimuslomakkeella. Sijoitusperhe maksaa koiran normaalit elämän kulut (ruuat, madotukset, rokotukset, eläinlääkärikäynnit..), mutta kasvattaja vastaa jalostuskäytön aiheuttamista kuluista (terveystarkastukset, tiineysajan ruokinta jne.)

Aina silloin tällöin etsin koiralle sijoituskotia, joten jos olet yhteistyökykyinen, metsästyksestä kiinnostunut, niin ota yhteyttä :)

Sijoituskoirat

Villikujan Aamutähti "Lili"
Säkäkorkeus: 34cm
Hampaat: saksipurenta, puuttuu yksi alaetuhammas
PLL: 
LOA: terve
SCA: terve
Silmät:
Polvet:
Näyttelyt: EH
Kasvattaja: Henna Suhonen
Omistaja: Henna Suhonen
Jalostusoikeus: Kennel Villikujan, Kennel Karvahaalarin

Lili

Yhteisomistuskoirat

FI KVA-L Villikujan Varma Kylmälehto "Kelmi"
Säkäkorkeus: 39cm
Rinnanympärys: 47cm
Kasvattaja: Henna Suhonen
Omistajat: Henna Suhonen ja Pekka Lyyra
Jalostusoikeus: Kennel Villikujan
Näyttelyt: EH
Luonnetesti: 210p.
Kokeet: LUME1, FI KVA-L
Koetulokset voit käydä lukemassa täältä.
Terveystulokset:
Hampaat: saksipurenta, ei hammaspuutoksia
PLL: terve
SCA: terve
Silmät: ok (2/2018, 2/2019)
Polvet: 0/0 (2/2018)
Selkä: LTV0 SP0

Kelmi on minun ja Heikin yhteisomistuksessa ja asuu pääasiassa Heikin luona. Kelmi on todella hyvähermoinen, avoin, sosiaalinen ja rauhallinen uros, joka ei turhia hötkyile missään tilanteessa. Kelmi tulee hyvin toimeen isossa koiralaumassa, se on todella vahvahermoinen, eikä sen tarvitse haastaa riitaa kenenkään kanssa. Riistalla se on varsin vahvaotteinen, ja antaa vastapelurille todellisen vastuksen. Kun Kelmi tekee töitä, se tekee sen täydellä sydämmellä ja antaa kaikkensa.