FI KVA-LUT FI KVA-LUME 
Villikujan Kova Paekka "Karu"

Isä: FI KVA-L FI KVA-M Villikujan Varma Kylmälehto
Emä: Karvahaalarin Iceage
Syntynyt: 25.4.2018
Sukupuoli: uros
Kasvattaja: Henna Suhonen
Omistaja: Henna Suhonen
Säkäkorkeus: 38cm
Rinnanympärys: 46cm 
Turkki: karkea

Terveystulokset:
PLL: terve
LOA: kantaja
SCA: terve
HUU: terve
JE: terve
DM: terve
Silmät: terveet (1/2022)
Polvet: 0/0 (1/2022)
Selkä: LTV0 VA0
Hampaat: saksipurenta, ei hammaspuutoksia

Koe/näyttelytulokset
Näyttelyt: 2x SERT ROP
LUT: FI KVA-L 
LUME: FI KVA-M
MEJÄ: 2x AVO1, 2xVOI1
Koetulokset voit käydä lukemassa täältä.

Saavutukset 
8/2019 FI KVA-LUT
2019 Jäppilän Rhy Vuoden Eräkoira
12/2020 FI KVA-LUME
2020 Jäppilän Rhy Vuoden Eräkoira
2021 Jäppilän Rhy Vuoden Eräkoira


Kuvia Karusta löytyy Facesta Karun omasta albumista, sekä instasta #villikujankovapaekka

"Kookkaan puoleinen, mutta mittoihin menevä. Rotytyypiltään erinomainen nuori uros. Hyvä pää ja ilme. Korvat ok. Hyvä kaula. Ikään nähden hyvä rintajehä ja runko. Hyvä hännänkiinnitys. Liikkuu hyvin edestä, joustavalla askelpituudella sivusta, aavistuksen ahtaasti takaa. Esiintyy erinomaisesti."       Sainio Kirsi 11.5.2019


Karu on kasvattini ensimmäisen pentueen Kelmin jälkeläinen. Karu, sekä sen kaikki sisarukset aloittivat riistatyöskentelyt jo ensimmäisellä kaudella alle vuoden ikäisenä. Karun molemmat vanhemmat ovat käytännön metsästyskoiria, varsin kovaotteisia työskentelytyyliltään. Karun emällä ajatetaan myös rusakkoa ja näätiä on myös saatu saaliiksi. 
Karu syttyi riistalle todella nuorena, ensimmäinen supi otettiin sille jo 5,5kk ikäisenä. Ensimmäisen kunnon riistatyöskentelyn se teki mäyrällä 8,5kk ikäisenä, vaativan autiotalon alla, mäyrä saatiin saaliiksi. 
Karu on varsin kovaotteinen, mutta viisas työstäjä. Ainut miinus on mäyrältä kakkoshakuun lähteminen joka tuottaa välillä päänvaivaa, supilla ei ongelmaa.

Luolakoirientaipumuskokeet suoritettiin täysin pistein samantien kun 15kk koeikä tuli täyteen. Luolakoirien metsästyskokeet suoritettiin Karun ollessa noin 2,5v. Ensimmäinen koe supikoiralla ja toinen koe mäyrillä, kokeessa Karu osoitti myös tulpan kaivuu taitonsa. 

Karulle kelpaa kaikki riista, joten sitä on painotettu myös sorkalle. Sitä käytetään kauriin, peuran ja hirven metsästyksessä. 
MEJÄ (metsästyskoirien jäljestämiskoe) eli verijälki työt aloitin Karun kanssa kesällä 2020. Karu osoitti muutamassa treenissä kovaa taipumusta verijäljellä, joten suuntasin sen kanssa kokeisiin jo samana kesänä. Karu jäljestää hyvin rauhallisesti ja jälkitarkasti ja on tällä hetkellä yhtä ykköstä vaille jälkivalio.

Karu on avoin, luoksepäästävä, ystävällinen ja iloinen koira. Se rakastaa kaikkia ihmisiä ja tykkää olla rapsuteltavana. Karu on energinen koira, joka osaa myös rauhoittua.