Villikujan Hermot Jos Männöö "Taisto"

LUT-kokeet

24.7.2020 Pieksämäki, tuomari Matti Hartikka, LUT B43
"Koira innolla luolaan, kimeä ilmoitus. Avauksesta kettu käväisee oikealla kulmassa ja palaa putkeen. Koira seuraa innolla ja painostaa ketun kulman kautta peräpesään. Koe päättyy koiran voimakkaan painostuksen takia, Erinomaista luolatyötä."

25.7.2020 Pieksämäki, tuomari Tiina Tahvanainen, LUT B44 LUO1
"Koira ripeästi ahdingosta ja innokas haukku pellillä. Peltien avauduttua kettu vas. kulmapesään jonne koira seuraa syvälle madalluksen alle. Kettu puolustautuu ja koiran väistäessä siirtyy peräpesään. Koira seuraa aloittaen painostuksen syvällä madalluksessa eikä välitä ketun iskuista. Koe keskeytetään koiran osoitettua erittäin hyvää taipumusta." 

26.7.2020 Pieksämäki, tuomari Tiina Tahvanainen, LUT-
"Koira ripeästi ahdingosta luolaan. Hitaasti haukkuen läpi hiekasta ja kiihkeä ilmoitushaukku pellillä. Peltien avauduttua kettu vas. peräpesään. Koira seuraa ja aloittaa työskentelyn haukkuen madalluksen takana. Se ei lähde haastamaan kettua ja loppuajasta jättää riistan ja haluaa ulos luolastosta. Ohjaaja keskeyttää kokeen."

8.8.2020 Toivakka, tuomari Matti Hartikka LUT A50 
"Koira innolla luolastoon, kaivaa hiekan ripeästi, noin yksi minuutti. Luukulla kimeä ilmoitus, avauksesta kettu oikeaan peräpesään. Koira seuraa hyvin, aloittaa painostuksen haukkuen, edeten madalluksen alle. Kettu lyö vastaan ja koira hieman perääntyy, kokoaa itsensä ja etenee uudelleen, viimein ollaan liian lähellä ja tuomari keskeyttää vahinkojen välttämiseksi. Riistaintoinen luolakoira."
MEJÄ kokeet

13.5.2021 Jäppilä, tuomari Seppo Venäläinen
 "Lähtömakaus tutkien ja ohjatusti jäljelle. 1:sen osuuden alussa heti laajoja lenkkiä, hukkaan saakka. Palautus jäljelle, mutta lenkit lisääntyvät aina hukkaan saakka, palauus. 1:sen kulman oikaisee ja kulma pitkäksi, aina hukkaan saakka ja tuomari keskeyttää kokeen."   AVO0

15.8.2021 Kannonkoski, tuomari Hakola Mari
"Ohjattu lähtö. Taisto tutkii alkumakauksen ja aloittaa ilmavainuisen jäljestyksen. Taisto tekee jatkuvia tarkistuksia jäljen sivuun, todennäköisesti etsien riistan tuoksuja. 1. kulmalle tultaessa Taisto ohittaa makauksen ja jatkaa kauas yli kulman. Kehotuksesta palaa kulmalle ja nuuskii makauksen. Taisto ei kuitenkaan jatka jäljellä vaan palaa etsimään tuoreita tuoksuja, tuomitaan 1 hukka ja koira palautetaan jäljelle. 2. osuuden Taisto työskentelee keskittyneemmin. 2:lle kulmamakaukselle saapuessaan Taisto ohittaa sen ja jatkaa yli kulman. Kehotuksesta palaa takaisin jäljelle ja jatkaa viimeiselle osuudelle. Viimeisellä osuudella Taisto hieman väsähtää, mutta löytää kuitenkin sorkan, jota jää nuuhkimaan."  AVO2/31
VERI kokeet

25.7.2020 Pieksämäki VERI0 / 11p

1. HAKU. Koira juoksee rantaveteen. Pyörii suppealla alueella, eikä irtaannu hakuun useammasta veteen lähetyksestä huolimatta. 0p.
2. NOUTO. Koiraa kevyesti pidetään paikallaan. Luvan saatuaan ui suoraan linnulle. Ja samantien rantaan. Rantatöyräällä koira tutkii lintua, mutta ei tuo sitä kehoituksista huolimatta ohjaajalle. Ohjaaja noutaa linnun itselleen. 5p.
3. JÄLJESTYS. Vauhdikas veijari jolla vauhtia riittää ja se vähän sotkee kuvioita. Kun koira pysähtyy maavainulla jälkeä tutkimaan, edetään hyvin linnulle asti. 6p.

19.6.2021 Pieksämäki VERI2 / 18p

1. HAKU. Houkuttelun jälkeen koira menee veteen ja ui suoraan eteen riittävästi. hakee myös hyvin oikealta puolelta, mutta vasen jää vajaaksi. 7p.
2. NOUTO. Luvan saatuaan lähtee hakemaan lintua ja tuo sen rannalle kuivalle maalle. 5p.
3. JÄLJESTYS. Hieman turhankin reipas lähtö. Pyörimistä laahausjälen molemmin puolin. Sitten tasaantuu jälkitarkaksi ja lintu löytyy. 6p.