AJATUKSIANI KASVATUKSESTA:

Kasvatan parsoneita pienimuotoisesti kotioloissa perheen arjen keskellä, jossa pennut tottuvat lapsiin, toisiin koiriin, muihin eläimiin sekä ihmisiin. Pentuja syntyy harvakseltaan, ei edes joka vuosi. Tarkoituksena ei ole tehdä rahaa,  vaan parantaa tämän rodun metsästysominaisuuksia, käytössä olevien toimivien koirien kautta, sekä saada mieleisiä koiria omiin tarpeisiin. 

Ensimmäinen pentue syntyi vuonna 2013. Kasvatustoiminta sai alkunsa kantanarttuni myötä, C.I.B FI KVA-L FI MVA EE MVA LV MVA LT JMVA LUME1 RTK1 Karvahaalarin Cherry Bomb "Kiia". Kiia on itselleni aika täydellinen koira, se on todella toimiva koira luolametsällä, pystyn luottamaan siihen aina. Sillä on myös rakenne kohdillaan, jonka myötä sen kanssa on tullut kierreltyä näyttelyitä. Sillä on äärettömän hyvä hermorakenne ja se on todella miellyttämisen haluinen,sekä ikänsä ollut terve. 

Pyrin kasvattamaan terveitä, hyvä luonteisia ja rakenteisia, alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa sopivia parsoneita. Mielestäni tärkeitä ominaisuuksia parsonissa ovat: hyvä hermorakenne, rohkea, riistaviettinen, itsevarma, ystävällinen ja avoin, sekä miellyttämisenhaluinen. Parsonista saa todella monipuolisen harrastuskoiran myös jahtikauden ulkopuolelle näiden ominaisuuksien myötä. Parsoni soveltuu lajiin kuin lajiin; kuten esimerkiksi agilityyn, hajutyöskentely (homekoira, huumekoira), erilaisiin metsästys muotoihin kuten pienpetopyyntiin, lintumetsälle, haavakoiden jäljestykseen ym.

Parsoneita ei ole eroteltu käyttö- ja näyttelylinjoihin. Jalostukseen käyttämäni koirat ovat kokeissa ja näyttelyissä palkittuja terverakenteisia koiria, jotka ovat spannattavissa (keskikokoisen miehen kädet yltävät koiran rinnanympäri, niin että sormenpäät osuvat yhteen selän päällä ja vatsan alla). Luolakoiran täytyy olla spannattavissa, jotta se mahtuu liikkumaan sujuvasti luolassa.

Kasvattajana etsin kasvateilleni yhteistyökykyistä, harrastavaa ja hyvää elinikäistä kotia. Kasvattieni elämää haluan seurata myös pentuajan jälkeen, joten kuvat ja kuulumiset ovat erittäin tervetulleita. Minulta saa apua harrastustoiminnassa, koirien hoidossa sekä ongelmatilanteissa. Järjestän myös tapaamisia ja voin tarpeentullen myös käyttää kasvattejani kokeissa ja näyttelyissä. 

Rodun terveys on minulle tärkeää ja jalostukseen käyttämäni koirat ovat terveitä ja laajemmalti terveystutkittuja. Jotta kasvattieni terveys pysyy yllä, sitoudut pennunostajana käyttämään koirasi virallisessa silmä- ja polvitarkastuksessa jossain vaiheessa koiran elämää.

Kun laitat pentukyselyä tulemaan; kerrothan itsestäsi, harrastuksistasi ja mihin käyttötarkoitukseen olisit koiraa ottamassa.
PENNUN OSTAJALLE, kun ostat pennun minulta:

- pentujen vanhemmat ovat silmä- ja polvitarkastettuja sekä PLL, LOA ja SCA testattuja
- pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisenä
- pentu on rekisteröity Suomen Kennelliittoon, se on eläinlääkärin tarkastama, mikrosirutettu ja 2-3 kertaa madotettu
- pennun mukana saat rekisteriotteen, kirjallisen hoito- ja ruokintaohjeen, sekä pentupaketin; joka sisältää mm. ruokakupin, leluja ja luita, 2kg pennulle tuttua ruokaa
- saat ensimmäisen vuoden jäsenyyden Parsonrussellinterrierit ry:ssä
- pennut kasvavat kotioloissa lapsiperheen arjen keskellä, tottuen muihin koiriin, sekä erilaisten ihmisten käsittelyyn, ulkoiluun ja autoiluun.

Pennunostajana sitoudut:
-käyttämään koirasi virallisissa silmä- ja polvitarkastuksessa (aikaisintaan 2 vuoden iässä)


En myy parsonia sohvaperunaksi! Koiran tulee saada elää aktiivista elämää perheenjäsenenä!