Villikujan Varma Kylmälehto "Kelmi"

LUT-kokeet

4.9.2015 Kruunupyy, tuomari Sundfors Roland, LUT C37
"Koira hyvin sisään. Löytöhaukun jälkeen luukut avataan ja kettu siirtyy T-pesään. Koira seuraa innokkaasti ja lähtee heti ahdingon alle haastamaan kettua. Kettu iskee ja koira väistää iskun ja lähtee pikkuhiljaa uudestaan haastamaan kettua, mutta kettu säilyttää yliotteensa ja koira haukkuu suurimman osan erästä ahdingon takana. Koiralla ei tänään tarpeeksi rohkeutta ainostamaan kettua." 

26.5.2018 Lapua, tuomari Sami Mäkelä LUT B43
"Koira reippaasti putkeen ja ilmoitushaukku luukulla. Luukkujen avauduttua riista oikeaan peräpesään jonne koira nopeasti seuraa sitä. Koiran työskentely oli heti alusta lähtien niin määrätietoista että katsoin parhaaksi keskeyttää kokeen vahinkojen välttämiseksi." 

Luonnonluolantarkastus LUO1

20.7.2018 Pieksämäki, tuomari Heikkinen Pekka LUT C37
"Koira luolaan ja haukku pellillä. Kettu avauksesta oik. kulmapesään. Koira seuraa ja aloittaa painostuksen madalluksen takaa haukkuen. Koira käy koittamassa ketun puolustuksen ja perääntyy madalluksen taakse. Kettu pitää madalluksen alusen hallussaan ja koiran "paukut" eivät riitä ketun täydelliseen hallintaan. "

21.7.2018 Pieksämäki, tuomari Jori Vanhatalo LUT B44
"Koira hyvin putkeen ja pellille jossa aloittaa haukun. Luukkujen auettua kettu riistyy vasempaan peräpesään. Koira seuraa aloittaen tiiviin painostuksen ja tekee ratkaisun johon koe keskeytetään." 

17.11.2018 Rantasalmi, tuomari Karoliina Viitamäki LUT A49 --> FI KVA-L
"Nopeasti luolaan ja hiekan kaivettuaan luukulle. Koira ilmoittaa löytäneensä riistan. Kettu siirtyy vasempaan peräpesään ja koira seuraa nopeasti työntyen syvälle madallukseen, eikä välitä ketun iskuista. Koe keskeytetään. Pisteisiin vaikuttaa tyhjä luola. Onnittelut!

Lume-kokeet

10.2.2018 Pieksämäki, tuomari Hartikka Matti LUME1
"Koepaikka laaja hiekkamaapesä. 6 aukkoa, osa lumen alla. Syvyys noin 1,5m. Vaikeusaste vähän normaalia vaativampi. Koira hyvin luolastoon ja löytää riistan melko nopeasti. Painostaa haukkuen ja aika-ajoin pysäyttäen. Riista siirtyy lukuisia kertoja, mutta koira tavoittaa sen uudelleen. Taas painostaa haukkuen ja pysäyttäen. Viimein riista ajautuu umpiperään ja luolasto avataan. Eräksi saadaan supikoira. Tuossa vaiheessa koira on ottanut riistan haltuunsa. Lukuisat siirtymiset madaltavat hieman kokonaisvaikutelmaa."

23.1.2020 Pieksämäki, tuomari Mikko Lappalainen LUME1 > FI KVA-M
"Maaluolasto, vaativa. Useita suuaukkoja. Koira vapaaseen hakuun ja löytää riistan 5min. Koira aloittaa hyvän riistatyön pysäyttäen riistan hyvin. Luolastoa ei keretä aukaista, kun koira siirtyy uuteen paikkaan ja ns työntää riistan ulos. Koira uudesti hakemaan, sama homma toistuu. Riistaksi 2 supia. Erinomaisen luolakoira."