Villikujan Kova Paekka "Karu"

LUME-kokeet

30.8.2020 tuomari Matti Hartikka

"Laaja hiekkamaapesä. Kulkuaukkja 4kpl. Syvyys n 1-1.5m Vaikeusaste melko vaativa kulkukäytävien ahtauden takia. Koira itsenäisesti luolastoon. Hakee ja aloittaa painostuksen haukkuen. Riista siirtyy kapeissa käytävissä joitain kertoja ja koiralla on vaikeuksia seurata sitä. Välillä yhteys hiukan katoaa ja koira palaa ulos hakemaan uutta reittiä. Koira löytää riistan uudelleen umpiperästä. Koira pitää riistan painostuksessa haukkuen. Koeajan täyttyessä luolasto avataan ja samalla koira ottaa riistan hallintaan. Riistana supikoira. 
Haku 6min. Riistatyöskentely 160m. LUME1.

9.12.2020 tuomari Mikko Lappalainen

"Luolastossa 3 kulkureikää, vaikeusaste helppo. Kooltaan 5x5m. Koira hyvin hakemaan ja löytää riistan nopeaan 3min. Aloittaa riistan kanssa työskentelyn haukkun ja välillä hyvin painostaen. 90min jälkeen riista siirtyy ja katoaa koiralta. Koira hakee riistaa hyvin ja käy joitain kertoja ulkona uutta reittiä hakemassa. 30min jälkeen koira saa kaivettua "tulpan" auki ja aloittaa riistatyön haukkumalla. Luolasto avataan ja riistaksi saadaan mäyrä. Sitten koiraa tarjotaan uudestaan luolastoon ja pienen hetken päästä toinen mäyrä koittaa karata luolastosta mutta se saadaan myös eräksi nopean avustajan ja koiran avulla. Hyvää luolakoira työskentelyä. LUME1 --> FI KVA-LUME

LUT-kokeet

26.7.2019 Pieksämäki, tuomari Tomi Tarvainen

"Koira nopeasti ahdingosta. Luukkulla hyvä haukku. Luukkujen auettua kettu oikeaan peräpesään. Koira aloittaa työskentelyn haukkuen pitkällä ahdingon alla. Kettu joutuu puolustautumaan koiran painostuksen alla. Koira ei peräänny vaan jatkaa voimakasta painostusta. Koe keskeytetään eläinsuojelullisista syistä."
LUT B44

Luonnonluolantarkastus LUO 1

27.7.2019 Pieksämäki, tuomari Matti Hartikka

"Koira luolaan. Luukulla kuuluva ilmoitus. Avauksesta kettu vasempaan kulmaan ja koira seuraa tavoitehakuisesti. Koe keskeytetään eläinsuojelullisista syistä. Valmis, vahva luolakoira."
LUT B44

2.8.2019 Mikkeli, tuomari Markku Kinnunen 

"Hyvä hiekan kaivuu. Hyvä haukku luukulla. Seurasi riistaa välittömästi ensin kulma pesälle, josta painosti riistan peräpesään. Siellä lyhyt ja kiivas haukku työskentely ja iskujen vaihtoja jotka koira kesti. Koiran painostus oli niin voimakasta että koe keskeytettiin. Erinomainen. 
LUT A50  -> FI KVA-L 

MEJÄ-kokeet

17.6.2020 Kangasniemi, tuomari Tuula Svan

"Alkumakaus tutkitaan ja ohjatusti jäljelle. Jäljestys on maa- ja ilmavainuista, jäljellä edetään sopivalla vauhdilla ja jäljestys on jälkitarkkaa. Ensimmäisellä kulmalla makaus tutkitaan, mutta kulma ei selviä vaan edetään kauas jäljestä, josta hukka. Toisella kulmalla makaus ohitetaan sisäkautta ja jälleen ajaudutaan kauas jäljestä, josta toinen hukka. Viimeinen osuus jälleen jälkitarkkaa jäljestystä suoraan sorkalle, joka tutkitaan tarkasti. Hyvää yhteistyötä koirakolta, mutta lisää treeniä kulmien selvittämiseen, niin tulokset paranevat." AVO3 / 28p.

24.6.2020 Pieksämäki, tuomari Seppo Venäläinen

"Lähtömakaus nopeasti nuuskaisten ja ohjatusti jäljelle. Suorat osuudet tarkasti, kulmat tarkasti. 1-makaus yli nuuhkaisten, 2:n merkaten. Kaadon nuolee ja jää sille. Erinomainen suoritus." AVO1 / 47p.

19.8.2020 Kangasniemi, tuomari Tuula Svan

"Hyvin ohjattu lähtö. Jäljestys on maa- ja ilmavainuista ja veriuralla edetään maastoon sopivalla vauhdilla. Toisella osuudella pari tarkastuslenkkiä jäljen sivuun, muuten jäljestetään aivan jäljen päällä tai aivan sen välittömässä läheisyydessä. Molemmat kulmat tarkasti seuraavalle osuudelle, makaukset tutkitaan hyvin, pysähtymällä ja nuuhkimalla. Kaadolle suoraan, joka kiinnosti. Hyvä itsenäinen suoritus, hienoa yhteistyötä koirakolta." AVO1 / 49p.

13.5.2021 Jäppilä, tuomari Seppo Venäläinen

"Lähtömakaus tutkien, siitä jälki töihin. 1:nen osuus lenkkejä tehden, osuuden puolessa välissä hirvien nuolukivi aiheuttaa pientä ongelmaa mutta siitä selvitään, mutta osuuden lopussa määrätietoinen poistuminen jäljeltä aina hukkaan saakka, loppu osuus hyvin. 1:nen kulma pitkäksi aina hukkaan saakka. 1 makaus ohi, 2:sen osuuden alussa tarkastus lenkki ja siitä poistuminen jäljeltä aina hukkaan saakka ja tuomari keskeyttää kokeen."
VOI0

18.6.2021 Pieksämäki, tuomari Tuija Räisänen

"Karu ohjataan jäljelle ja alkaa rauhallinen määrätietoinen jäljestys. Ensimmäisen osuuden alku lähes jäljen päällä kulkien, loppuosa jäljen sivussa, kulmalle suoraan, jonka tarkistaa taka kautta uudelle osuudelle. Toisella osuudella muutamia kehotuksia, kulmalle suoraan ja pieni tarkistuspisto, taka kautta uudelle osuudelle. Kolmatta osuutta kuljetaan suurinosa jäljestä sivussa. Katko kulmalle tultaessa koira oikaisee suoraan uuden veretyksen alkuun. Neljäs osuus kuljetaan lähes kokonaan jäljen sivussa. Kaadolle suoraan jota jää nuuhkimaan. Makauksista ensimmäinen kevyesti nuuhkaisten, 2,3,4 ohi."     VOI1 / 42p

30.6.2021 Pieksämäki, Tuomari Seppo Venäläinen

"Lähtömakaus tarkasti ja ohjataan jäljelle. Karu jäljestää tarkastuslenkkejä tehden. 1:llä  ja 2:lla isompi lenkki, muuten hyvin. 1:nen kulma sivusta yläkautta kiertäen, 2:nen jolla katko, selviää kaarroksella ja 3:s hakien. 1 ja 2 makaus hätäisesti nuuhkaisten.3 ja 4 makaus merkataan hyvin. Sorkan nuuhkii ja näykkii. Tänään lenkit kulmilla ja suorilla pudottavat pisteitä."   VOI1 / 41p

29.7.2021 Pieksämäki, Tuomari Seppo Venäläinen

"Lähtömakaus tutkien ja ohjatusti jäljelle. Karu jäljestää 1:sen osuuden tarkasti. 1:nen makaus yli ja kulma lenkillä. 2:sen osuuden alussa lenkki ja siitä hajujen perässä hukkaan saakka ja kohta sama toistuu, hukka. 2:nen makaus yli, loppuosuus hyvin. 2:nen kulma laajasti hakien. 3:nen osuuden alussa taas hajujen perään hukkaan saakka ja koe keskeytetään. Harjoitus mielessä jälki loppuun sorkalle joka kiinnostaa."     VOI0